Lütfen bekleyin...
banner

YALOVA YATIRIM BÖLGESİ projesi Genel Bilgiler

Türkiye’ nin yatırım, tarih, sanat, kültür, doğal güzellik ve ticaret olarak göz bebeği olan; İstanbul, Kocaeli, Sapanca, İznik ve Bursa il ve ilçelerinin tam ortasında bulunan Yalova; bünyesinde gerçekleşen köprü projesi, organize sanayi bölgeleri yapımı ve üniversite projesi ile birlikte 21. yüzyılda Türkiye’ nin yatırım amaçlı başta olmak üzere, yaşamaya elverişli olan yükselen bir değerdir.
83,900 kilometrekare alanında; denizi, dağları, termalleri, şelaleleri, muhteşem bir doğayı ve %60’ a varan ormanlık alanları barındıran Yalova ili, ticaret ve sanayi bakımından da Türkiye’ nin ve dünyanın en hızlı yükselen değerleri arasında gösterilmektedir. Son sayımlara göre 206,535 kişilik nüfusa sahip olan ve önümüzdeki 5 yılda 250,000 kişilik daha kaliteli göç alması beklenen Yalova; Dünyanın bir numaralı metropollerinden ve 15 milyonluk nüfusa sahip İstanbul’ a;
• Denizyolu ile üç farklı noktadan ulaşım imkanı
• Körfez Köprüsü’ nün tamamlanmasından sonra da 50 km uzaklıkta olacaktır.
Türkiye’ nin 421 kilometre ile en büyük otoban projesi YALOVA’ dan geçerken, yine Türkiye’ nin en büyük ve dünyanın en büyük 4. asma köprüsü İstanbul’ u Yalova’ ya bağlıyor. Otoban İstanbul ile İzmir arasını 7 saatten 3 buçuk saate indirirken, köprü; körfez geçişini 70 dakikadan, 6 dakikaya indirecek. Bu ulaşımda anahtar rol ise konumu itibari ile Yalova’ ya düşecek.
Yalova’ nın doğusu sanayi bölgesi olarak ayrılmıştır. Dünya liderleri ve dünya devlerinin de aralarında bulunduğu, dünyanın sadece 5 ülkede üretilen Karbon elyaf’ ın da üretildiği AKSA fabrikası da Yalova’ da konuşlanmış dünya devi tesislerden yalnızca biridir.
Dünyada sadece 5 ülkede üretilen karbon elyaf, insan saçının onda biri kalınlığında, çelikten 5 kat daha hafif ve 5 kat daha dayanıklıdır. Karbon elyaf’ a bağlı olarak, Kompozit ve Yüksek Teknolojik Malzemeler Organize Sanayi Bölgesi kurulmaktadır, tüm teknik alt yapısı bitmiş olup, açılış çalışmaları hızla devam etmektedir.
Yalova’ daki diğer sanayi gelişmelerinden bahsetmek gerekirse bunlardan biri Otomotiv Yan Sanayi Organize Sanayi Bölgesi ve Çiçekçilik Organize Sanayi bölgesidir. Bu oluşumlar ile birlikte Yalova’ da 25,000 kişiye iş imkanı planlanmaktadır. Muhakkak bu istihdam oluşumu konutu gerektirecek ve Yalova’ daki arsa ve arazi fiyatlarını olumlu yönde etkileyecektir.
Havaalanı, körfez köprüsü, deniz, kara ve demir yolu taşımacılığı ve körfez konumu sayesinde Yalova’ nın bir başka yıldızı tersane bölgesidir; toplamda 37 tersanesi, tersaneye çalışacak taşeron ve yan sanayi hizmetleri ve sosyal tesisleri ile dünyanın en büyük tersane yatırımlarından birisidir.
Yalova- Altınova Tersane Girişimcileri San. Ve Tic. A. Ş. 2004 yılında kurulmuştur. Proje ile Yalova ili içinde, Marmara Denizi kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan sığ ve bataklık alana 4,5 km uzunluğunda ve 300 metre genişliğinde dolgu yapılmış, oluşturulan bu alana tersaneler kurulmuştur. Ayrıca proje bünyesinde arka planda sosyal tesisler ve yan sanayi alanları inşa edilmektedir.
Proje taahhüt edilen yatırım mali değeri 167 milyon dolar olmakla birlikte, bu seviyeye kadar yapılan yatırım bedeli yaklaşık 350 milyon dolar tutarındadır.
2011 yılında faaliyete geçen, şu anda 7500 öğrencisi olan ve 2023 yılında 30,000 öğrenci ağırlaması planlanan Yalova Üniversitesi, eğitim seviyesinde zaten üst sıralarda olan Yalova’ yı daha da itibarlı hale getirmiştir. Üniversite projesinin yapıldığı Yalova’ nın Akköy ilçesinde arsa ve arazi yatırımları hala değerini korumakta ve orada yer almak için henüz geç kalınmamıştır.

Resimleri büyük boyutta görmek için üzerine tıklayınız.
    DANIŞMANLARIMIZ